tirsdag, mai 01, 2007

Syd for Gullholmen og tilbake 1. Mai

Hvem: Yeni og meg
Tid ut - tilbake: Kl. 18.30 - 20.00
Havn: Sykehusbrygga, Horten
Vind: 3-4 m/s fra sør-sørvest
Vær: Lett skyet, varmt.
Bølger: ca 0,2 - 0,5m
Seilføring: Fokk og storseil

Vi har fått litt problemer etter at vi koblet sammen lensetakler og sjekkstag. Veldig ofte er ett eller annet tau i veien for bommen, og noen ganger henger det seg fast. Jobber med å finne en løsning på dette, og det beste er kanskje å korte lensetakkelvaierene og forlenge trimmetauet så blokkene kommer høyere enn bommen. En annen løsning kan være å sette en slags sekk rundt trimmelina til sjekkstagene og lensetaklene så de holder seg i samme høyde. Vi får se. Det går hverfall fint an å seile båten.

Kunne reist ut tidligere i dag, men det var så lite vind at jeg valgte å jobbe istedet. Visste at det ved 17-tiden ville begynne å blåse igjen.

I dag gikk turen til sundet mot Moss, nedenfor Gullholmen, og tilbake til Sykehusbrygga. Å seile mot bølger er morsomste, mener Yeni. Det er jeg enig i. Hun synes også det er morsommere på sjøen når det er bølger, i forhold til når det er flatt vann.

Det ble skarp slør ut, slør mot Horten og rom slør tilbake til Indre havn. Derfra var det kryssing tilbake til brygga. Ved brygga tente vi grillen, pakket vi seilene og byttet strikket som beslår fokka. Da vi var ferdig med å spise og rydde, var klokka blitt 22, og vi kjørte hjem...

Ingen kommentarer: