mandag, april 30, 2007

Mølen - Gullholmen 30. April

Hvem: Yeni og meg
Tid ut - tilbake: Kl. 18.00 - 20.00
Havn: Sykehusbrygga, Horten
Vind: 4-5 m/s fra sør-sørvest
Vær: Lett skyet, varmt.
Bølger: ca 0,3 - 0,6m
Seilføring: Fokk og storseil

Vinden bøyer seg rund hjørnene i Indre havn. Det er egentelig veldig praktisk i forhold til passering i sundet mellom havnebassenget og Oslofjorden.

Det var såppas varmt i dag, at kunne seile med bare t-skjorte innenfor vesten. Bølgene var store nok til at det kom vann på dekk, og Yeni som satt framme i baugen med beina utenfor rekka ble våt...

Vi seilte på rom slør til vi var øst for Mølen. Ville egentelig lense, men fokka blir stående å slå, og evt. tvinne seg rundt forstaget når den kommer i le for storseilet. Kunne brukt spristake. Med sjøen på skrått bakfra ble det noe rulling og varierende fart, men vi holdt 4,5 - 5,5 knop. Øst for Mølen dreide vi til skarp slør retning Gullholmen. Det var ikke nok vind til å holde god fart på kryss, så vi falt av litt og farten økte til mellom 5,5 - 6 knop. Ved Gullhomen snudde vi og satte kursen hjemover. Ville prøve å være inne før vinden løyet helt, og det klarte vi. Det ble først skarp slør mot Horten, og derfra rom slør til vi var utenfor Indre havn. Krysset gjennom sundet og tilbake til sykehusbrygga.

Det ble litt kjøligere på slutten, men ikke kaldt. Kjempefin tur!

Ingen kommentarer: