torsdag, april 12, 2007

Færdertrening onsdag 11. april

Hvem: Kristian, Thomas og meg
Tid ut - tilbake: kl. 17.20 - 21.10
Vind: Værmeldingene fra langt fra enige, og (storm, nrk og aftenposten) meldte hhv. 1-3 m/s, svak vind og 6m/s. Vår erfaring var vind fra NV og at sjøen til tider var hvit. Nord for Jeløya var bølgene ca 0,5 til 1m høye og 2-3 meter lange. Har fått høre at en målestasjon i nærheten målte 13m/s i kastene, men jeg vet ikke hvor den stasjonen står. Det kan nok stemme...
Seilføring: Genoa og storseil.
Oppgavefordeling: Forseil: Thomas og Kristian byttet på. Lensetakler og fotografering: Thomas. Jeg på storseilskjøte og ror.

Vi seilte nord-nordvest, ca 30 grader på vinden og holdt 4 - 4,5 knop. Falt av mot Son og og på skarp slør gjorde vi ca 7 knop med topp på 7,5 knop. Det bøljet godt, og sjøsprøyten kom ofte over dekk. En og annen sjøsprøyt kom til cocpit, så vi måtte stenge luka til kabinen. Nær Son snudde vi til kurs mot Horten igjen og på nytt fikk vi skarp slør. Falt deretter av til slør retning Bastøya, og farten ble ca 7 knop, igjen med topp på 7,5 knop. Ved Bastøya dreide vinden vestover, og vi krysset i retning Horten Seilforening.

Vinden løyet. Snudde, og satte kurs mot Moss igjen for å passere mellom bastøfergene. Nå lyet vinden mer, og vi lå omtrent midt i Bastø-leia og dreiv i ca 4 knop. Etter at fergene hadde passert, loffet vi til retning Gullholmen og farten økte til ca 5,5 knop (her ble det mer prat enn konsentrasjon). Ved Gullholmen satte vi kursen hjemover igjen. Det blåste mindre, men vi fikk ca 6 knop. på ca 40 grader kryss. Forsøkte da å styre lusa i genoaen 45 grader for mest effektiv fart/høyde. Her overtok Kristian storseilskjøtet, og Thomas passet genoaen.

Det var sol, varmt i været og varm vind. En kjempefin tur!

Ingen kommentarer: