søndag, april 15, 2007

Medfjordbåen søndag 15. april

Vi rundet Medfjordbåen på 1 time og 40 minutter i dag. Det var sol og bris; ca 5-6 m/s med topp på 7,8 m/s i kastene i flg. Scanpro værstasjon. Bølgene var ikke store på innenfor Østenskjær, men utenfor var de fleste bølgene rund 0,5m og når vi nærmet oss Medfjordbåen var en og annen bølge bortimot metern. Vi fikk endel sjøsprøyt, men det var helt greit i det fine været. vi seilte for fokk og storseil og holdt 6 knop +/- 0,5 knop både ut og tilbake. Vi brukte 60 minutter på kryss ut inkl. runding, og 40 minutter på rom slør tilbake.

Turen gikk knirkefritt. Ingen problemer med seilet opp/ned, og bautene kunne ikke vært bedre. Ristroppene er selvfølgelig morsomme å bruke, men det er den som sitter nærmest hytta som får sjøsprøyten - noe Yeni erfarte. Veldig salt vann...







2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

Er imponert over hva jeg leser i bloggen til Kosmix. Med så lite seilerfarning må du være en tøffing som kjøper X-79 og tar med dame og katt på tur vinterstid! Forhåpentligvis sees vi på Færdern, og lykke til med båtplass.

Mvh
X-Files, X-79, Fredrikstad

Unknown sa...

Takk for kommentar! Håper vi kan finne en båtplass snart.... -Jeg er ikke mer tøffing enn andre, og katt-i-båt har vi omtrent gitt opp. Det har forøverig vært lekkert på fjorden i vinter: med unntak av noen få dager har det vært mildt, lite snø og lite vind.

Sees på Færdern!