torsdag, april 12, 2007

Seiltur med Seilas torsdag 12. april

I dag hadde vi besøk av Axel fra Seilas som var med oss (Yeni og meg) en tur på fjorden. Sola skinte og det blåste frisk varm vind, ca 7m/s, fra sørøst(?). Vi la ut ca 16.45 og var tilbake ca 19.00.

Vi brukte fokk, og krysst først i retning Moss. Axel å jeg byttet på å styre. Når den ene styrte, tok den andre bilder. Axel er forresten en stuntfotograf som virkelig klarer de heftige bildene!

De største vindbølgene, når vi kom utenfor Bastøya, nærmet seg metern, og dekket i baugen duppet av og til under. Litt sjøsprøyt ble det. Falt av, og sløret i retning Bastøya. Vinden er litt uberegnelig i dette området. Vi seilte så til Horten Seilforening, hvor Axel hoppet i land for å ta bilder av båten fra land. Da Yeni og la fra land igjen, og Axel stod på land, var vi litt uheldige (men ingen tineg alvorlig hendte): Når vi skulle heise storseilet, satt det først fast i en lensetakkel og deretter i revekroken. Revelina som hang løst i akterliket og lensetaklene blafret i vinden, og det ble litt hektiskt ombord samtidig som en lensetakkel ga meg en blodig smell i nesa. No pain, no gain. Vi seilte et par runder på innsiden av Bastøya, og tilbake til Horten Seilforening. Axel kom ombord igjen, og vi seilte tilbake til Fyllinga.

Farten lå stort sett mellom 6 og 7 knop med topp på 7,5 knop. Vi hadde knallvær og det var en kjempefin tur.

Foto: Seilas v/Axel Nissen-Lie


Foto: Seilas v/Axel Nissen-Lie


Foto: Seilas v/Axel Nissen-Lie



Dette var også siste gangen vi la til i Fyllinga på en stund. Åsgårdstrand Seilforening har vært så greie å låne oss en båtplass et par uker fremover, så neste gang vi legger ut er det for å flytte båten dit.

Tusen takk til Erik som ordnet vår midlertidige plass i Fyllinga i vinter. Han har virkelig stått på for å hjelpe oss med en ny plass i hortensområdet, men det viser seg at havnene enten er fulle, eller det enda ikke er klart om det blir ledige plasser.

Ingen kommentarer: