lørdag, mai 12, 2007

Frisk seilas lørdag 12. mai

Hvem: Yeni, Erik, Paul og meg
Tid ut - tilbake: Kl. 14.00 - 16.30
Havn: Sykehusbrygga, Horten
Vind: 8 - 11 m/s fra sør (ref. DMI), 10 m/s ref. Scanpro
Vær: noe skyer, sol og varmt.
Bølger: 1m, med topper på 1,5m
Seilføring: Storseil m. to rev og fokk



Vi la ut fra Sykehusbrygga uten å reve storseilet, men med vinden i ryggen var ikke dette noe problem. Det var når vi slo for å seile ut av Indre havn at vi merket dette kunne bli problematisk, da vinden tok mer eller mindre kontroll over båten og jeg fikk fle truffet i øyet av blokka til lensetakkelen. Ettersom vinden var friere her, fant vi også at den var sterkere enn først antatt. Vi bestemte oss for å reve og planen var å ta ut kun et rev, men siden situasjonen ble noe uoversiktlig tok vi like gjerne to rev. Det ble litt dramatisk reving, da situasjonen var ny for mannskapet, men det gikk bra. Paul stod på dekk og festet revekroken og Erik senket og heiste seilet på nytt. Vi falt av igjen, og jibbet oss ut i fjorden. Rett utenfor innseilingen var det som alltid stille, men 100 meter foran oss så vi at bølgene var hvite og gikk ganske høyt. Dette så lovende ut!


Vi sløret i 6 - 6,5 knop i omtrent østlig retning før vi strammet seilene, og krysset i retning Moss. Det gikk ikke lenge før vi fikk en skikkelig dusj. Båten stupte inn i ei bølge, og spruten stod som to meter høy vegg som kom mot oss. Da var det nok bading for den delen av mannskapet som ikke var kledd i vanntett, så vi falt av til rom slør i nordlig retning. Nå var det bare behagelig. Vi jibbet, og seilte skarp slør retning Løvøya. Nå hadde vi bølgene fra siden, men vi merket ikke stort til dem. Fra Løvøya krysset vi tilbake til Indre havn og inn til Sykehusbrygga hvor vi har båten nå.



Dette var en virkelig morsom, fin og spennede tur! Mannskapet var enstemnige om å ha på vanntett nestegang - uansett vær...

Ingen kommentarer: