torsdag, mai 17, 2007

16. og 17. mai - to små turer

16. mai

Hvem: Yeni og meg
Tid ut - tilbake: Kl. 20.30 - 22.30
Havn: Sykehusbrygga, Horten
Vind: 6-7 m/s fra sør
Vær: noe skyer, skumring.
Bølger: 0,3m til 0,6m
Seilføring: Storseil m. to rev og fokk

En liten kveldstur hvor vi tok ei liten runde på sjøen. Vi hadde dobbeltrevet storseilet, så vi seilte med liten krengning. Den krysser forresten ikke så veldig bra når storseilet er revet.

Vi jibbet ut fra Indre havn, og sløret utover i fjorden før vi strammet skjøtene og krysset mot bølgene en stund. Vi slo, lenset tilbake til innseilingen og hadde tenkt å krysse inn til indrehavn, men det ble helt stille. Da vi skulle rekke butikken som stenger kl. 23.00 var det bare å starte motoren. Vi pakket seilene på veien mot brygga, tilleggingen gikk veldig fort og greit. Vi forlot båten ca kl. 22.35.

Fin tur - vi fikk gynget litt.




17. mai: Rundt Mølen

Hvem: Yeni og meg
Tid ut - tilbake: Kl. 18.30 - 21.15
Havn: Sykehusbrygga, Horten
Vind: SØ, 4-5 m/s
Vær: sol, men noe skyer.
Bølger: 0,5m
Seilføring: Storseil og fokk

En liten kveldstur etter 17. mai-toget. Da det ble meldt mulig liten kuling i morgen ettermiddag, fant vi det best å benytte sjansen til å seile nå. Dat har blåst 5-8 m/s i dag, men nå var det ganske stabilt på 5 m/s. Vindretningen idag gjorde det unødvendig å krysse eller jibbe ut innseilingen til Indre havn. Vi heiste seilene helt inne ved Sykehysbrygga, og seile for samme hals til vi var nord for Mølen. Da slo vi, og hold ny hals helt tilbake til Sykehusbrygga. Fin tur. Vi har ikke vært rundt Mølen siden dagen vi hentet båten, og da var det så mørkt av vi ikke så noe... Fra innseilingen til Indre havn og til brygga på Mølen brukte vi ca 45 minutter (kl. 19.00 - 19.45). Vi seilte nesten opp til den røde staken på nordsiden av Mølen før vi slo, og hjem igjen krysset vi med bølgene inn fra siden. Til å begynne med var det ganske stille på fjorden mht. båter, men det ble flere etter hvert.

Litt kald, men fin tur.



Ingen kommentarer: