søndag, juni 17, 2007

Spinnakertur fredag 15 juni

Yeni og jeg seilte en liten tur på kvelden. Planen var å besøke Hortentreffet, men det var lite vind og det ble kjølig. Ikke hadde vi med mat, heller, så når vi var kommet til nordsiden av Bastøya snudde vi, og seilte tilbake til Åsgårdstrand.

Den lille vinden som var dreide mot vest. Det var ca 1m/s, og vi seilte på samme hals hele innsiden av Bastøya. På tilbaketuren dreide vinden litt mot nord, og vi heiste spinnaker, hentet GPS-en og ble ganske overrasket. Tilsynelatende helt vindstille (men ikke så vindstille som under Færderen), og farten lå mellom 2,7 og 3,1 knop. Yeni kokte kaffe, og så lenge det varte hadde vi det veldig behagelig.

Halvveis tilbake til Åsgårdstrand dride vinden sørover igjen, og spinnakeren klistret seg til storseilet. Vi pakket spinnakeren og tok ned seilene, vi var litt kalde nå. Da vi hadde startet motoren begynte det å blåse litt mer, men vi ville ikke heise seilene på nytt.

Dette var første gang vi heiste spinnakeren uten ekstra mannskap, og vi kommer helt sikkert til å gjøre det igjen. Vi var utpå ca mellom kl. 20.00 og 23.00.

Ingen kommentarer: