søndag, juni 24, 2007

Sankthansaften

Planen var å legge oss et sted vi kunne grille og overnatte, men det ble forandret til en liten tur i utgangspunktet uten mål.

I båten vurderte vi om vi skulle retning Horten eller Hankø, og det ble Horten. Vinden kom fra sør, så vi heiste spinnakeren og målet var Vollane. Der var det konsert, og vi ville høre litt på dette. Vi la ut i 19- 20-tiden.



Det var nesten ikke vind. Knapt 1-2 m/s, men nok til å holde spinnakeren oppe. Vi holdt 3,5 til 4,5 knop til vi var omtrent midt i leden til Bastøfergene. Da løyet det, og spinnakeren hang som en sekk. Tok den ned, og kjørte resten av strekka for motor. Da vi kom fram og var i ferd med å hive dreggen, så vi det var flere kjente der, og la oss longside med Arve m/famile. Vi satt i Arves båt og pratet, hørte på konsert og hadde det riktig hyggelig.

Etterhvert kom nattbrisen. Jeg er ikke sikker på nå vi dro derfra, men det kan ha vært rundt 00.30. Nattbrisen var varm vind først fra sørvest, men den dreide sørlig etterhvert. Det var ganske lyst, og siden vi ikke hadde dårlig tid seilte vi utsiden av Bastøya.Det var noe dønninger, og vi holdt 5,5 knop. Det var kjempefint, og i innseilinga til Åsgårdstrand på sørsiden av Bastøya, navigerte vi etter fyrlykta på Østenskjær.



Kl. 01.30 løyetnattbrisen, og farten falt til 2,2 knop så vi startet motoren og pakket seilene. Omtrent kl. 02.30 var i fremme, og da var sjøen blank uten tegn til vind.

Ingen kommentarer: