mandag, juni 11, 2007

Klare til start, Færdern 2007

Det var ikke lett å få sove natt til fredag. Våknet av og til for å sjekke at båten fremdeles lå der vi kastet dreggen, og det ble litt kaldt utpå natten med bare teppe. En eller annen fjott hadde det moro med å sneie oss med en hurtiggående båt, så vannet sprutet inn. Vi hadde jo lukene åpne...




Etterhvert kom søvnen, og vi våknet kl. 10.30 - en time eller to senere enn planlagt. Da var det å få i seg en kjapp frokost, klistret på reklamemerkene og kjøre inn til Aker brygge. Thomas og Erik kom med toget, og de fra på Aker brygge omtrent samtidig med oss. Plukket den opp ca kl. 10.30, og kjørte til en marina på Lindøya. Der traff vi X-79-en X-Files. De fleste båten som skulle delta passerte hvor vi lå for å komme til venteområdet, og det var mange fine båter å se.


Det var vindstille frem til ca kl. 12.00 da starten gikk, men så begynte det å blåse litt. Klokka 14.00 gjorde vi og X-Files oss klare til å dra, men da fikk vi selvfølgelig ikke start på motoren. Det viste seg av vi var tomme for bensin, men vi hadde reserve med oss. Fylte på tanken, og fikk endelig start på motoren. Vi heiste storseilet med en gang, men kjørte for motor til venteområdet hvor vi stoppet motoren og heiste genoaen.


Genoaen har vist seg å være dritt. For det første henger den seg fast i rekka og vantene ved hvert slag, og den mangler spiler så masteliket har en 90 graders knekk i svak vind. Må hele tiden ha en mann på dekk for å hjelpe seilet når vi slår.

Ingen kommentarer: