tirsdag, juni 05, 2007

Klargjøring før Færderen

Yeni og jeg var i Åsgårdstrand i 19.30-tiden på kvelden for å gjøre klar båten, og 3 minutter etterpå dukket Erik og Paul opp for å hjelp til. Kjempebra.

Yeni og jeg byttet tau til akterstagstrammer, satte på plass akterstag og lensetakler og la gulv i båten. Etter på hjalp Paul meg med å montere rekkestøttene. Det var seks stykker, men en av dem lå igjen i butikken. Vi fikk hvertfall montert de fem vi hadde, og målte hvor lang rekkevaier vi skal ha. Rekkestøttene virker veldig solide, men har noe bevegelse sideveis. Annet er vel ikke å forvente. Y-støtter var egentelig ikke nødvendig, men det var den meste solide løsningen v fant. Bakdelen er at det blir mer å sparke borti på dekket.



Vi hadde også med oss en genoa som jeg tilfeldigvis har funnet blant alle seilene som fulgte med båten. Den har seilnr. på seg i overensstemmelse med reglene. Den er hvit, og nesten gjennomsiktig. Mye tråd - lite folie. Vi heiste den for å se hvordan den ser ut, og den var ikke så ille. Da den har vært brettet istedet for rullet hadde den noe skrukker, men ikke så mye at det vil gjøre noe for oss.

Lempet putene i båten, samt noe av stæsjet som Erik og Paul skal ha med, inkludert drivanker.

Det var helt vindstille i Åsgårdstrand, helt til klokka 21. Da begynte vindmåleren i naboseilbåten å snurre forsiktig, og et flagg foran hotellet beveget seg. Nattbrisen våknet i nord, og det var veldig varmt; sikkert 20C.

I morgen kjører Paul til Tønsberg for oss, for å kjøpe fendere og beskyttelse til rekkevaierene. Paul, og kanskje Erik, skal kanskje være med å flytte båten til Horten i morgen, men først skal vi sette på den siste rekkestøtten og rekkevaieren. Yeni skal lage klasseflagget, J, av ei hvit t-skjorte og marineblå gardin, hente rekkestøtte + vaier hos Skaane og kopiere nøkkelen til luka.

Torsdag morgen seiler Paul og jeg til Oslo. Det er meldt sol og ca 1 m/s vind.

Ingen kommentarer: