mandag, oktober 09, 2006

Første tur uten mentor



Som kort fortalt i forrige post, var vi ute denne søndagen. Planen  var å trene på å legge til ved brygger og kjøre litt for motor for å bli kjent med båten, men vinden og været overtalte oss til å heise seil. Vi heiste fokka, og seilte nordover fra Fyllinga i Horten. Vi hadde nordavind, og på omtrentlig breddegrad med innkjøringa til Indrehavn forsøkte vi vår første kryss. Det ble litt kaotisk, men etter en kuvending fant vi kursen retning Løvøya. Etter et kvarters tid heiste vi storseilet. Det var festet på to rev, og det passet bra for trening. Da slapp vi å konsentrere oss om lensetaklene, og kunne istenden fokusre på det elemntære ved bauting. Vinden var nok ca 4 sekundmeter, altså akkurat passe.


Vi dreide kursen sør-øst, men medvindsseilas er noe jeg har lite trening i fra før, så vi virket nok ekstra klossete nå. Vi ble forbikjørt av en Maxi87...


Likevel, vi hadde det kjempegøy, og tok oss litt tid til å gjøre oss bedre kjent med tauverket. Hvilket tau gjør hva, og hvilket tua går hvor?


Etter et par timer og noen jibber og bauter satte vi kursen hjemover. Vi kjørte forsiktig inn i havna, og la til på antageligvis årets mest klossete måte. Vi var kjempefornøyde med denne turen, og gledet oss til neste tur.


Dette var forresten en varm og solrik dag. Ca 15 grader og helt herlig på sjøen. Oktober var snill med oss i dag!

Ingen kommentarer: