onsdag, august 19, 2009

Tirsdagsregatta, Åsgårdstrand (18. august)

Hvem: Yeni og meg
Vind: 2-4 m/s
Tid seilt: Ca 1 time 44(?) min
Snittfart:
Maksfart: 6,3 knop
Antall båter: 14
Resultat: 8


Banen
Start v. seilerhavna, runde rød stake v. Slagentangen, rundt Mefjordbåen, innenfor (sør) Småskjær og tilbake til seilerhavna.


Starten
Vi fikk en grei plassering i starten. Som vanlig usikre på signalene så vi måtte følge med på når de andre båtene startet. Vinden i startområdet kom fra sør-sørvest, og vi startet i le. Rom kryss mot Slagentangen, og i begynnelsen holdt vi følge med lederfeltet. Vinden dreide noe øst nærmere Slagentangen så båtene som hadde startet med skarpere kryss fikk fordel av dette nå de nærmet seg bøya. Vi derimot - som de fleste i det forrerste feltet - måtte slå en ekstra gang for å komme rundt bøya.
Vi bommet på bøya med ca 10-15 meter så vi tapte mye på slaget.

Utenfor starten lå det noen båter å fisket midt i banen. De ble sikkert akkurat passe irriterte da 15 seilbåter passerte med få meters avstand...

Innen vi kom til bøya v. Slagentange n hadde lederfeltet dratt godt fra oss og vi befant oss, sammen med et par andre båter, mellom to felt.

Fra Slagentange til Mefjorbåen ble det lens. Vi ville først seile skapere for så å falle av v. runding, men ombestemte oss og satte heller spristake på fokka. Med spristaken på og samtidig Yeni som hold storseilbommen fikk vi jevn og fin fart. Nok til å passere en Wasa 36 (så lenge dét varte). Wasa'n brukte ikke spristake, men hadde til gjengjeld genua. De fleste seilte med genua, men vi har ikke sydd om vår til å passe rulleforstaget enda.

Fornøyd med rundingen av Mefjorbåen, men vi fikk ikke fart på båten etterpå og ble i løpet av kort tid forbiseilt av Wasa'en. Det var skarp slør mot Småskjær. Valgte å tviste seilene, og da ble det fart i båten igjen. Holdt følge med Wasa til Småskjær, men klarte ikke seile forbi.

Etter rundingen av Småskjær gikk banen igjen gjennom fiskerfeltet. Wasaen og vi passerte på hver vår side. Litt forskjellige banevalg, og Wasaen kom i mål før oss.


Jeg ble godt fornøyd med 8. plass i utregnet tid, men Yeni var ikke helt fornøyd... Jeg tror likevel vi de siste gangene har seilt bedre enn vår erfaring og kunnskap skulle tilsi, og mistenker at noen av båter begynner å bli begrodd under. Kosmix fikk 5 lag (hvis jeg husker rett) med VC17 i vår og kanskje er den fremdeles fin under, men jeg har ikke dykket for å se.

Neste tirsdagsregatta starter i Horten, og er sammen med Horten seilforening.

2 kommentarer:

Torstein , Jane og Igor sa...

Gratulerer med vel gjennomført , ser ut som jeg og Øystein har tid neste tirsdag så om du trenger et par uerfarne rekkeslitere så er det stor sannsynlighet for at vi kan stille kroppen til disposisjon

Unknown sa...

Da seiler vi neste tirsdag! Beregn å enten seile fra Åsgårdstrand senest 17.15 eller hoppe på i Horten Seilforening. Håper vi kan få til en treningstur (eller flere) før tirsdag så dere blir kjent med båten.