søndag, august 23, 2009

Kort seiltur (22. august)

Vi ville egentelig seile 2-3 timer denne dagen, men det ble en kort tur. Kastevind gjorde turen ubehagelig, så vi avbrøt og pakket seilene etter bare 45 minutter kort tur. Det blåste 6-7m/s og av og til 3-4m/s, men trolig ca 10-12m/s i kastene. Vind fra sør-øst, eller østlig vind i det hele tatt, blås veldig ugjevnt i Oslofjorden. Det er hvertfall min oppfatning. Sjekket værstasjon til Moss Havn da vi kom hjem, og denne bekreftet vindstyrken.

Da vi heiste seilene var det såvidt begynt å blåse opp, og det tok ikke lang tid før like godt tok to rev i storseilet. På litt rom kryss holdt lå vi rundt 6,5 - 7 knop, men så kom et skikkelig kast og det som var merkelig var at jeg ikke klarte å presse båten opp i vindøyet. Seilte vel trolig med for lite rortrykk. Gjorde god fart, da. Toppet på 7,3 knop... Vi kunne flatet ut seilene og evt. rulla litt inn på fokka, men vi syntes ikke det var morsomt lenger så vi slo og slørte hjem igjen. Vi hadde seilt i reting Mefjorbåen, og var knapt uten for Slagentangen da vi snudde. For å få oversikten over været rulla vi fokka helt inn og seilte noen minutter på storseilet. Gjorde knapt i overkant av 3 knop, og det er ikke morsomt. Rulla ut fokka igjen, og holdt mellom 6,5 og 7,3 knop tilbake til Åsgårdstrand. DA vi var utenfor Åsgårdstrand og pakket seil og ryddet tau så vi at vinden roet seg litt, men det kom fremdeles noen kast.

I bilen, på veien hjem, så vi ut på fjorden, og den var ikke hvit lenger. Så ut som ca 4-5 m/s og det fristet å reise tilbake til båten, men sånn ble det ikke.

En kort tur, men jeg lærte at jeg ikke har fått alle rutiner i kroppen i sommer. Det har nok vært for lenge mellom seilturene de siste ukene.

Ingen kommentarer: