søndag, mai 31, 2009

Pinsetur

Lørdag 30/5
Vi gikk for motor fra Åsgårdstrand til Garntangen ved Rauer (hvor vi har vært før), og la oss der fordi vi det er stille, rolig og fint der.

Søndag 31/5
Grillet litt og gikk oss en tur før vi la oss. På en øy nærmere Hankø holdt en forsamlig allsang til trekkspillmusikk. Ikke helt vår musikksmak, men det luktet iallefall av sommer.

Stod opp ganske tidlig på lørdag, og hadde rett i koppen og kaffe til frokost. Luftet soveposer og reparerte en shorts mens vi funderte på hvordan vi skulle bruke dagen.

Vi dro så fra Garntangen ca 11.30 og seilte til nordsiden av Hankø. Gikk rundt Hankø for motor, og det var en koselig runde. Har ikke sett østsiden av Hankø før, og ble overrasket over hvor fint det er der. Mange båter, mye trafikk og nydelige hus/hyttetomter. La merke til at det går en liten person-/sykkelferge over sundet så de som kommer i bil har muligheten til å besøke øya. Rakk å spise litt lunsj før vi heiste seila, og seilte (kryss) omtrent til Østre Bolerne før vi slo og seilte (kryss igjen) like forbi Fuglehuk. Seilte på lens gjennom Huisundet (eller hva det nå heter). Det gikk sakte, for det var ikke noe særlig vind mellom øyene, men vi fikk til gjengjeld godf tid til å se hvordan det ser ut der. Øygruppen ved Bolerne er veldig fin, og også her var det mange båter og mye liv.

Vi forlot Bolerne gjennom sundet vest for Vestre Bolerne (på lens), og i 19-tiden hadde vi lagt til i Åsgårdstrand. Planen var nå egentelig å seile til Holmestrand for å overnatte der, men det viste seg at vi hadde med i minste laget med mat så vi skippet det for denne gang.

I dag fikk vi sett veldig mye, og vi hadde en knallfin tur med masse sol, varme og liten bris. Båten krysser bedre enn før med det nye seilet, men den går ikke veldig fort på kryss sammenlignet med First 40.7... Tok kompasskursen etter et par slag, og vinkelen var ca 70-75 grader. Forseilet, fokka, er nå bare såvidt brukbar og har ikke fin fasong, men den funker til tur. Den blåser bare inn i storseilet så det har innslag hele tiden, men det hjelper når vi kjører sleidene bakover men da tvister den - og det er ikke alltid ønskelig.

2 kommentarer:

Torstein , Jane og Igor sa...

Heisann
Da er min blogg oppe igjen.
Ser du var og seilte i mine hjemefarvann i helgen , skulle sendt en SMS og hørt hvor vi lå og stukket innom, vi lå ca en halv mil nedenfor HUI på vierskjærene.
Øystein har solgt Oceanisen og hadde siste overnatting i den så vi måtte ta et utdrikningslag på den. Han går og verker etter elan 37 eller lignende nå , vi skal avgårde og se på en 36.7 og en elan 333 denne uka.

Unknown sa...

Hei - jeg tok det for gitt at dere var godt nedover svenskekysten eller Skagen...

Hadde jo vært kjemepeartig å treffes på sjøen også. Vi skal ut å seile en tur i dag, men vet ikke hvor enda. Mulig vi tusler nordover for å se åssen det ser ut der?

Håper Øystein finner en ny båt snart. Oceanisen er jo knallfin, men det er lett å bli hekta på raske båter etter å ha seilt med deg, hehe!