tirsdag, juli 10, 2007

Mefjordbåen tirsdag 10. juli

Hvem: Yeni og meg
Tid Ca 1,5 timer
Vind: S, 5-7 m/s
Bølger: 1m


Vi la ut fra Åsgårdstrand ca kl 19.00. Da blåste det 5m/s, det var delvis sol, varmt i været og vi seilte i ca 6 knop. Før Østenskjær var bølgene ca 0,5m, men etter på fikk vi en og annen bølge på ca 1m. Litt senere, da vi var kommet utenfor Bastøya og hadde fri vind, blåste det ca 7 m/s og en og annen bølge var ca 1,5 m.



Strammet seilene, og tok sikte på en skarpere kurs. Farten ble nå ca 5 knop. Ute ved Mefjordbåen blandet vindbølgene seg med bølgene fra et DFDS cruise skip, og toppene var ca 2 m høye. Da fikk Yeni nok go ville hjem igjen. Vi falt av til rom slør i nordlig retning før vi skulle jibbe. I jibben glemte jeg i farten å løsne styrbord lensetakkel, så båten/seilet ble stående på tvers av vinden. Den la seg ikke så mye over, men bølgene gjorde situasjonen litt hektisk. Det gikk faktisk helt bra. Båten dreide fint opp i vindøyet så jeg fikk løsnet lensetakkelen, og da var alt i orden. Dette skjer av og til...


Tilbake til Åsgårdstrand gikk det ganske radig. Helt til Østenskjær var vi ikke under 6 knop, og toppet på 7,8 knop. Vi hadde de 1,5m høye bølgene inn på skrå bakfra, og båten var lettere å manøvrere enn forventet. Ved Østenskjær roet vinden seg igjen, og vi krysset i ca 5 knop mot Åsgårdstrand. Vi var tilbake ca kl. 20.30, og hadde da seilt i ca 1,5 timer.



Tirsdag formiddag

Var i båten og monterte netting på rekkestøttene i baugen. Tror det ble bra...

Ingen kommentarer: