onsdag, mars 21, 2007

Færdertrening 21. mars

Noe kald vind fra nord, vindstyrke ca 0-3 m/s, sol, klar himmel og en del varmegrader. Storseil, genoa og jerngenoa. Ruta var Fyllinga - Gullholmen - Fyllinga.

Vi heiste seilene kl 16.55 og var tilbake ca kl. 18.30.

Thomas og jeg var ute en tur og trente trimming. Vi flyttet blokkene til genoaskjøtet og testet såvidt barberhaul. Vi fikk bra fart på båten. Vi seilte skarpt, og når det føltes helt vindstille (på kryss!) holdt vi 3 - 4 knop. Når vi av og til fikk litt vind, ble farten 4,5 - 5,5 knop.

Vi trimmet genoaen til alle lusene lå vannrett. Det er en stund siden vi har brukt genoa, og trenger å trene med denne igjen. Vi hadde ikke nok tid til å runde Gullholmen, så vi snudde i sundet på sydsiden og satte kursen hjemover. Kryss ut, og skarp slør tilbake som gikk over til kryss da vi var omtrent halvveis. Etter 2/3 av tilbaketuren stilnet det helt, og vi ble drivende rundt i ca 1,5 knop. Dette hadde vi ikke tid til da det holdt på å bli mørkt, så vi startet jerngenoaen, tok ned seilene og kjørte hjem.


Det ser ikke sånn ut, men her seiler vi i 4 knop!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvis ikke du får innsatspokalen i Horten Seilforening er det noe galt! Har selv seilt mye og er keen, men er milevis unna deg/der. Har hatt X-79, X-99, X-412 og seiler nå en X-442. Sjekk www.pixeline.no(ikke oppdatert på lenge)og blog'n : http://pixeline.blogspot.com/