lørdag, mars 31, 2007

En liten tur lørdag 31. mars

Det blåste 1-2 m/s, og vi heiste fokk og storseil utenfor Fyllinga i 14-tiden. Seilte i retning Gullholmen og var der i 15-tiden. Satte kursen tilbake mot Fyllinga, og etter ca 30 minutter ble det helt vindstille. Tok ned seilene, startet motoren og satte kurs mot Bastøybukta. Det er Yeni som pleier å styre når vi flytter oss for motor. En stor supply-båt kjørte frem og tilbake i fjorden og lagde noen gedigne bølger; ca 10m lange og 1,5m høye. Vi merker ikke mye til sånne bølger annet enn at det går litt opp og ned...

Ved Bastøya tok vi en runde i bukta før vi kjørte hjemover, og vi var hjemme 16.30 - 17-tiden. Det var forholdsvis mye trafikk i fjorden i dag; på det meste så vi 7 seilbåter samtidig.

Den siste uka har det knapt vært vind i det hele tatt. Ca 3-4m/s tidlig om morgenen, men det har hver dag stilnet helt utpå ettermiddagen. Søndag kveld og dagene som kommer er det meldt noe vind igjen; 4-5m/s skiftende mellom nordlig og vestlig. Vi planlegger en tur når vinden kommer tilbake, men har ikke bestemt oss for hvor vi skal. Steder vi har snakket om er Hankø, Verdens ende, Tønsberg og Oslo.

Ingen kommentarer: