lørdag, juni 26, 2010

20/6 Bastøya rundt på 6 timer

Ganske tidlig, ca 09.30, søndag morgen var førstegangsseiler Trond Kringlum (styrmann) og jeg klare for en seiltur. I følge varselet på Yr.no skulle det blåse nok denne dagen til at vi kunne seile til Son for å spise is/burger og tilbake, men da varselet ikke stemte nøyde vi oss istedet med en tur rundt Bastøya.

Da vi kom til havna blåste ca 10m/s inne ved båtene, og sjøen utenfor lå hvit. Vi valgte å vente med å reise ut til det hadde køyet litt, og en time-halvannen senere blåste det ca 5-6m/s, og da var tiden inne for å heise seilene. Vi krysset nordover i Bastøyleden. Vinden fortsatte å løye, og vi tok igjen en Najad som hvertfall ikke hadde optimale vindforhold. Må vel innrømme at jeg gjorde det jeg kunne for å ta den igjen, men da vi passerte den stjal vi all vinden, og Najaden ble liggende helt stille. Fikk noe dårlig samvittighet da...

Nord for Bastøya stilnet det helt. Vi ble liggende å drive og vente på ny vind, og etterhvert begynte luften å bevege seg. Da vi endelig fikk rundet Bastøyfyret heiste vi spinnaker, og holdt 3-4 knop langs østsiden. På sydsiden ble det igjen helt stille, og vi ble liggende å drive i flere timer til det kom litt vind igjen. Det ble kryss tilbake til Åsgårdstrand.

Det var en knallfin tur, og selv om det ikke var veldig varmt på sjøen pga kald vind ble jeg kjempesolbrent!

Ingen kommentarer: