onsdag, juli 08, 2009

Litt fiksing på båten (7. juli)

Har en del småting å fikse på.

Denne kvelden satte vi strikk på genoavognene. Det ser ut til å fungere bra, men det gjenstår å prøve med belastning på skjøtet. Kortet også strikken som holder lensetakkelblokkene i ro, men håper ikke det hindrer seilet i å stå fint på lens.

Skinnjakka til seilet. Vi kaller seiltrekket for skinnjakke fordi det er at skinn. Vi tok med skinnjakka hjem sist vi var i båten, og nå har den fått nytt strikk og vi har sydd noen sømmer som var i ferd med å gå opp. Det ble bra, og det ser finere ut nå.

Nå gjenstår bl.a. å koble til ankerlanterna og å vaske båten. Den er blitt veldig møkkete. Spesiselt i cocpit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, gøy blogg!
Vedr. skjøtevognene, klarer virkelig ikke kraften i seilet selv å flytte vognen akterover hvis du slipper litt i linen som holder vognen forover? I så fall må det vel være altfor stor friksjon? Noe man kan gjøre med det istedet for strikk?

Unknown sa...

Heisann!
Ja, det ble for stor friksjon. Det skallite til for å flytte de bakover under belastning, men kraften i seilet er ikke nok. Alternativet til strikk er nok kulelagrede vogner, men de (merke: Ronstan) kostet ca kr 1000,- mer pr. stk. så da får jeg heller leve med strikken.

Torstein , Jane og Igor sa...

Har dere ferie snart ?
Seile på ferie ?