tirsdag, juni 02, 2009

Tirsdagsregatta i Åsgårdstrand (2. juni)

Bane: Åsgårdstrand, Grønn bøye nordøst for Bastøya, Småskjær og tilbake til Åsgårdstrand.
Tid: Aner ikke, men Yeni mener vi kom nr 7 i mål
Deltakere: 11 båter
Plassering: 9. plass
Kosmix: Yeni og Brede
Resultatliste


Noe rot denne gangen, men håper vi gjør det bedre neste gang. For det første visste vi ikke hvor startstreken var, for det andre forstod vi ikke hornsignalene og for det tredje trodde vi at vi skulle runde Hortenskrakken.

Vi kom sent til startstreken, men fikk både god fart og høyde. På vei nordover, på kryss, lå vi ca midt i feltet, men vi hadde beregnet runding av Hortenskrakken og måtte derfor ta to ekstra slag for å komme rundt bøya. vi la merke til at vi ikke var alene om det.

Sørover i Bastøyleia valgte alle untatt oss å seile platt lens. Vi valgte å seile rom slør og satse på fart, og måtte derfor jibbe et par ganger underveis. Vi fikk god fart, men ikke nok til å beholde posisjonen vår. En båt seilte forbi oss. I hver jibb ble lensetaklene hengende fast i bommen så dette er noe jeg må se nærmere på. Vi fikk god fart på rom slør, men kom ikke i plan.

Ved runding av Småskjær glemte vi å kjøre genuavognene bakover før vi strammet inn skjøtet, og samtidig blåste det opp -noe som resulterte i at båten omtrent stoppet helt. Yeni var på dekk og fikk den belastede vogna bakover, og vi fikk fart igjen. Inn mot mål fikk vi god fart, og det var riktig morsomt -helt til en plutselig vindkantring og vi hadde kurs rett mot brygga. Vi hadde ikke tenkt å slå flere ganger før mål, men nå ble vi nødt til det og i farta glemte vi å først flytte genuavogna så båten stallet igjen. Igjen fikk Yeni kjørt vogna bakover og vi fikk noe fart. Nå blåste det imidlertid så mye at vi trimma omtrent alle kreftene ut av seilet, og farta ble der etter. I ettertid viste det seg at vi var i mål lenge før vi var klar over det. Vi så etter ei hvit bøye nord for nordre basseng, men start-/mållinja er flaggstang ytterst på moloen til det nordre bassenget...

Denne vesle tirsdagsregattaen på ca 1,5 timer var kjempefin og lærerik. Vi hadde lite vind og mye vind. Sol, skyet og litt regn på slutten. Det var mange båter med, og det var spennende.

Neste tirsdagsregatta er i Horten. Håper vi rekker å delta da også.

Ingen kommentarer: