fredag, juni 19, 2009

Tirsdagsregatta i Åsgårdstrand (16. juni)

Bane: Åsgårdstrand, Småskjær, Grønn bøye sør for Bastøya, rød stake ved Slagentangen og tilbake til Åsgårdstrand.
Tid: 1t28
Deltakere: 7 båter
Plassering: 6. plass
Kosmix: Brede
Resultatliste

Rørte fælt i slagene og ble liggende med bakk fokk flere ganger. Bommet også på rød stake ved Slagentangen, og måtte ta to ekstra slag for å komme rundt. Med bakk fokk, selvfølgelig. Fikk ellers god fart på båten, og er godt fornøyd med både fart og høyde. Blir bare mer og mer fornøyd med det nye storseilet etterhvert som jeg blir bedre på å trimme det, og det er kjempeforskjell sammenlignet med det gamle.

Vind med ca 5m/s i kasta i starten og ca 2m/s ved målgang. De raskeste båtene hadde vind i lengre periode, men de fikk også en ugunstig kurs mot rød bøye ved Slagentangen så det gikk nok opp i opp. En liten periode med fuktig luft, varm når sola var framme og litt kjøligere når den gjemte seg bak skyer.

Nå er det fokka (og meg) som er flaskehalsen. Fokka er utblåst og den har en brett i masteliket som styrer vindstrømmen rett i storseilet. Har tenkt litt, og en allværs dacronfokk uten spiler er nok det jeg trenger. Så får jeg se og få sydd om en genua så den passer det nye forstaget. Vet ikke om det blir noe nytt forseil i år, men skulle ønske det. Hvis vi bestiller nå er det uansett usikkert om vi får det innen båtsesongen er over.

Ingen kommentarer: