søndag, mai 25, 2008

Henting av båten... onsdag 21/5

Vi fikk beskjed om å hente båten snarest, ellser ville den bli satt på land igjen for vår regning. Ikke helt lett når jeg jobber til ca 15:30 hverdag, og egentelig bare ha mulighet til å hente båten i helgen. Det var jo et stykke til Drøbak forrige gang, og det viste det seg å være denne dagen også. Paul fra jobben tok seg bryet med å kjøre oss. Først var planen at han skulle være med i båten tilbake, men det ble ikke noe av denne gangen. Det har vært hektisk på jobben i det siste, så å hvile etter jobben blir desto viktigere.

Planen var å kjøre til Drøbak kl. 16:00, og hadde vi gjort det, hadde alt vært greit. Ting og tang skjedde så vi kom oss ikke av gårde før 17:30. Jeg er usikker på nå vi kom til Drøbak, men vi hentet båten ved Sjøsenteret. Fikk så vidt tid til å se over arbeidet før vi kastet loss. Det meste var veldig bra gjort. Relingslistene så fine ut, og lappinga i skroget var fint gjort. Eneste som var noe å utsette på var et hull som var lappet i baugen. Innvendig var ikke det hullet reparert særlig fint, men vi kan nok leve med det. Må ta en ny titt etterhvert.

Vel avgårde passerte vi Drøbak gjestehavn kl. 20:00, og ca 21:00 passerte vi Filtvedt. Nå kjentes det som om vi kjørte mot strømmen. Det gikk sakte, og ikke før 22:30 var vi ved Mølen. Det begynte å mørkne, og vi hadde ikke lys ombord. Hverken lanterner eller lommelykt. Jeg trodde det skulle bli bekmørkt, så jeg ringte Erik som kom å hentet oss. Kona til Erik hadde bursdag, men han nølte ikke med å ta turen ut. Wikingen hans med 200 hk fikk Kosmix lett i plan, og få minutter senere fikk vi nødhavn i Fyllinga. Vi var hjemme i huset 23:30 - Da var det fremdeles ikke helt mørkt. Vintertemperaturene i det siste har ikke akkurat fått meg til å tenke på at det er sankthans snart.

Ingen kommentarer: