søndag, oktober 07, 2007

Rauer, lørdag 7. oktober

Hvem: Yeni og meg
Strekning: 21,95 nautiske
Snittfart: 5,4 knop
Maksfart: 9,0 knop
Vind: Laber bris SV - V
Bølger: ca 2-4 fot


Det var i følge Yr og DMI meldt laber bris, 5-8m/s, stort sett hele dagen. Frisk bris ytterst i fjorden. Vi heiste seilene 11.55, og forberedte oss med et rev i storseilet. Til å begynne med hadde vi ca 3 m/s, og vi seilte i ca 3-5 knop. Av og til stilnet det helt, og vi var nede i 2,5 knop. Vi satte kursen mot Rauer. På vestsiden av Rauer er det en grunne, og bølgene som kommer fra Skagerak får mulighet til å bygge seg opp litt. På Østsiden av fjorden, og etterhvert som vi nærmet oss Rauer, ble vinden sterkere. Vi lekte i bølgene på skarp slør og på kryss. Bølgene var rundt 3-4 fot, og det er stort nok til at det morsomt å seile i.

Halvveis forbi Rauer slo vi, og ny kurs holdt vi til vi var omtrent midt i fjorden - da satt vi kursen hjemover igjen. På tilbaketuren blåste det opp litt mer, og i noen minutter var sjøen hvit. Vinden hadde dreid, så vi seilte nå på skarp slør, og toppet på 9,0 knop. Tid vis seilte iv fortere enn bølgene, og ekstra gøy var når båten pløyet seg gjennom en og annen bølge. Vi fant at bølgene holdt mellom 6,5 og 7 knop.

Vi seilte nordover til vi var på linje med Mefjordbåen mot Åsgårdstrand, for så å krysse inn til havna.

Det var en kjempefintur med perfekt vind, og sol hele tiden. Det var varmt, men så hadde vi mye klær på også. Vi var ute i 4 timer og 12(?) minutter.


Bilder kommer....

Ingen kommentarer: