søndag, februar 18, 2007

Seiltur 18. februar

Søndag 18/2 ca værmelding: +2C 4 m/s fra vest, dreiende mot nordvest utover dagen. Det værmeldingen ikke fortalte var at vinden blåste iskaldt... Vi var på sjøen, Yeni og jeg sammen med Yanti, Yenis søster på besøk fra Indonesia, og Per. Det var en fin tur med passe vind, men det var veldig kaldt. Kaldeste dagen jeg har opplevd på sjøen etter at vi kjøpte båten. Planen var å trene på trimming av seil, men pga. den kalde vinden fikk seilene for det meste stå i fred.

Turen gikk nord-nordøst mot Gullholmen. Derfra til like utenfor Bastøybukta og tilbake til Fyllinga. Vi heiste seilene ca kl. 13.00 og var tilbake ca kl. 15.00. Ikke så værst tid, men vi hadde heller ikke spesielt bra fart på turen. GPS viste for det meste mellom 4,5 og 5,5 knop med topp på 6 knop. Noen ganger var vi nede i 3 knop...

I et av de siste slagene (baut) før vi var hjemme igjen økte vi farten med 0,5 knop fra 3,0 til 3,5. Det var morsomt. Hadde vi bare visst hva vi gjorde riktig...

Vi seilte for fokk og storseil idag også. Fokka er veldig lett å håndtere, og derfor synes vi det er et kurant turseil. Denne gangen, etter endt seilas, var Yeni alene om å fire fokka og å ta ned storseilet; det gikk kjempebra.




Rom slør/lens og Bastøya i horisonten.

Også var det litt kaldt i dag, da....

Da det været lettet litt før kl. 15, og de første solstrålene traff oss i ansiktet kjente vi at det varmet med en gang.

Yeni er på dekk og pakker seilet med fokkefallet i ene hånda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

De strikkene du har kjøpt til storseilet er livsfarlige. Hadde med en venn som skulle pakke seilet og han fikk den ene kula i øye (på min X-79). Endte ferien med 5 dager på sykehus. Bruk web lisser som den du allerede har.

Unknown sa...

Hei! Takk for tipset! Trist historie! Har allerede fått meg en smekk over fingrene, og skal ha det du sier i bakhodet. Får være på utkikk etter nye lisser, men de gamle weblissene er så slitne at de er blitt tilnærmet umulig å knyte.

Anonym sa...

Besøke Skaane i Horten eller stikk innom Elvstrøm på Vallø og kjøp deg noen nye. Koster lite i forholde til konsekvensene ved skader. Veldig morsomt å følge med på bloggen din. Hadde selv en X-79 i mange år og det er en flott båt. Ville satt på vaier rundt båten for å sikre mannskapet og husk og bruke akterstaget når du rever. Lykke til !

Unknown sa...

Hei! Hyggelig at du liker bloggen, og det er hyggelig at du tar deg tid til å kommentere den! -Det var hos Skaane jeg kjøpte disse strikkene, og jeg skal følge med på når det dukker opp noe alternativt. Vaier rundt båten kommer også, men det må bli litt varmere i været først - det er så grisekaldt å mekke ute nå. Jeg tror også at en do og et varmeapparat (heatpal) har høyest prioritet nå. Mannskapet er forøverig sikret med fotstropper så de ikke skal falle ut fra cocpit, men fordekket er ikke sikret med noe å holde seg i enda. Der er risikoen for å falle uti strørst. Håper å ha rekkestøtter og vaier på plass før Færder'n.