søndag, februar 04, 2007

Seilas 04. februar

Det var litt kjøligere i dag enn i går og det blåste mindre. Bare så vidt noen krusninger i sjøen. Yeni og jeg hadde tenkt å seile til Åsgårdsstrand og tilbake. Vi satte seil, fokk og storseil, ca 12.30, og var ute til ca 15.15. Ruta var vestsiden av Bastøya, til syd for denne. Tilbake Horten og rundet "de fire stakene" mot klokka. Kjørte en liten tur til for motor etterpå.

Det var veldig stille, og vi trimmet seilen så hvertfall så ut som de var fylt med luft. Det få vindpustene som kom var fra vest. Vi kunne se vindkasten i små flekker rundt i sjøen. Farten lå på 2,4 knop i sydlig retning, men ved å bruke roret som året kom vi opp i 2,7 knop og av og til også 3 knop. Syd for Bastøya fikk et "kast" på kanskje 2 sekundmeter. Dette brukte vi på å snu båten og seile mot Horten igjen. Etter noen minutter døde GPS-en. Batteriene var brukt opp.

Da vi var tilbake til Horten så vi i sjøen at kraftigere vind nærmet seg fra nord. Vi trimmet seilene ved å stramme fokka og tviste storseilet. Løygangen på lo side av senter også ga vi ut litt i skjøte. Synes vi beregnet bra, for når vinden traff oss la båten seg ikke så mye over, og den skøt fart. Vi tok runden rundt "de fire stakene", og det gikk fort. Kan ikke ha vært langt unna 6 knop.


Ingen kommentarer: