søndag, mars 01, 2009

Første tanker om vårpuss

Bunnstoff
Vi har tenkt å bruke hvitt bunnstoff. Vi er klar over at det ikke holder groe like godt unna som mørkt, men den hvite fargen vil gjøre det lettere å se hvor det er groe når jeg skal dykke for å holde den ren.

Polering
Skrogsiden skal rubbes og poleres så det må vel investeres i en poleringsmaskin...

Rodkicken
Rodkicken er Selden, og den er jeg omtrent alt annet enn imponert over. Den er stor og klumpete, den ene blokka har ikke kulelager og den har wire istedet for 100% dynema. Den er heldigvis mye lettere enn den ser ut. Har lyst til å bytte ut wiren og blokka, men den er ikke så lett å pelle fra hverandre. Husker ikke om det var Benns eller Hjertmans som anbefalte Boomstrut og det hadde nok vært en mye bedre løsning, men hadde ikke nok referanser til at jeg turde å satse på den. -Det er ikke krise om rodkicken forblir som den er, det er bare så irriterende at den kan være mye bedre.

Løpende rigg
Har lyst til å bytte akterstag og lensetakler til dynema, men må først se om det lar seg gjøre. Utvekslingen på akterstaget er heller ikke bra.

Bomuthal og cunningham
Vil finne på noe som gir en eller annen utveksling i enden av bommen. Sånn det er nå er trimmingen så tung å utføre at det forstyrrer roen i båten i lite vind. Ønsker også å finne en løsning som gjør at cunninghamen fungerer som reveline for at det skal gå fortere å reve. Revekroker er ikke helt genialt...

Spinnaker
Ønsker et lett avtagbart spinnakernedhal fra fordekket med god utveksling.

Genuaskjøte
Genuavognene må kunne justeres fra cocpit. Siden jeg ikke har autopilot er alt opphold på dekk en form for forsinkelse og en risiko. Autopilot står ikke på ønskelista, men det gjør selvskjøtende vinsjer. Nå er vinsjene så dyre at det er lite trolig at vi kommer til å bytte disse.

Innvendig
Vegger og tak inn skal få et strøk med maling. Det som er hvitt fra før skal fortsatt være hvitt, og teak og finer skal lakkes eller enkelte steder males hvit. Har en plan om å trekke om putene, men det kan se ut som dette faller utenfor budsjettet. Elpanelet er planlagt å flytte til et skap for letter tilgang, og det vil gi bedre oppbevaringsplass under vasken. Lufting under benkene og kanskje kle oppbevaringsrom med sklisikker tape/belegg.
Skal også lage ei oppbevaringskasse til å ha på dørken der bordet er for å lagre alt stæsj med lavt tyngdepunt under regatta.

Ingen kommentarer: