tirsdag, desember 26, 2006

Romjulsseilas 26 desember

I dag våknet vi hjemme til et knallvær, og fikk selvfølgelig lyst på en seiltur. Det var ca 0 grader ute, så vi bestemte oss for å droppe turen. Ett minutt etter ringte Tom Eriksen, som lurte på om båten fremdeles var på vannet. Selvfølgelig var den det. Vi avtalte å møtes i Fyllinga kl. 12.50, så det ble seiltur likevel. Båten var dekket med is, så inntil vi ble vant med dét, var det vanskelig å holde balansen ombord...

Vi på tur var Yeni, Tom Eriksen, Jon Arild Gislerød og meg. Vi satte seil utenfor Fyllinga omtrent kl 13.10, kurs mot Moss og det var svak vind. Vi gjorde ca 4 knop. Etter at vi passerte Bastøya blåste det litt mer, og farten økte til 5 - 5,5 knop. Helt ok. Vi snudde syd for Gullholmen kl. 14.00 og satte derfra kurs mot Bastøya. Farten var nå 5,5 til 6 knop. Vindstyrken var nok omtrent 4 sekundmeter, men ved bastøya stilnet det helt, og vi var ikke lengre sikre på om vi flyttet oss forover eller bakover....fullstendig havblikk. Vi lå noen minutter å ventet på vind, men den kom ikke inne rimelig tid så vi startet motoren. I dag gjorde vi 6,5 knop med motor, men den bråker så ille at turtallet ved 4-5 knop er nok. Kan hende den gikk fortere for motor i dag fordi vi var flere i båten, og den derfor får lengre skroglengde. Farten ble målt med GPS fra Bastøya mot Fyllinga, og kjenner jeg tidevannet rett så er var det motstrømms. Vi var tilbake i havna ca kl. 15.00.

Greit at det ikke blåste mer, for da ville det nok blitt kaldt. Fordi om det ikke var så varmt, var det likevel en kjempefin tur. Solskinn, akkurat passe vind og Tom hadde med kaffe. Det smakte! Det var forresten Tom som lærte meg å seile i høst. Det var én tur i Helge Jubskås sin Hanse 37 - som forhåpenteligvis blir bedre presentert i bloggen etterhvert, og to turer med Tom -så var jeg hekta. Den første turen med Tom var i hans egen båt, en Happy 27, og andre turen var i en onsdagsregatta hvor vi var et team som seilte en IOD. Det var ikke lenger tvil om at seilbåt var tingen.

Bildene er tatt av Yeni:
Er ikke sikker på hva vi gjør her, men jeg tror vi drikker kaffe.



Fra venstre: Tom, Jon Arild og meg.



Ukonserntrert skipper...



Tom myser mot sola. Det er skikkelig skarp sol i dag!

Ingen kommentarer: