fredag, juli 08, 2011

Treningstur 7/7

Seilt tid, 2 timer 45 minutter
Seilt strekke. 13,85 nautiske
Snittfart 5,0 knop.
Maksfart 7,5 knop
Vind ca 4 m/s SSV


Kryss, ca 10nm, styrbord halser ca 5,4 knop, babord halser ca 4,8 knop. Kanskje er ikke riggen riktig justert? Noe å leke med i ferien. Det ble noen slag, og i liten vind gikk det veldig greit nå. Ikke'no krøll.

Ved å feste skaftet til rorkulten i sporet til autopiloten (som jeg ikke har) kan jeg få båten til å seile ganske stabilt på egenhånd, og det fristet å legge seg nedpå litt en halvtimes tid ...men nei, jeg gjorde ikke dét.

Omtrent på høyde med Ringshaugstranda og ikke så langt fra Østfold snudde jeg, heiste spinnaker og satte kursen mot Åsgårdstrand. Hadde bra fart hele veien, jevne 6 knop til jeg var på høyde med Slagentangen. Selte da litt skarpere og farta lå rundt 7 knop. Etter runding nord av Småskjær la jeg kursen enda skarpere, relativt ca 50-60 grader på vinden, 25-30 grader krengning og jevne 6,5 knop inn mot Åsgårdstrand. Herlig!

Inne ved Åsgårdstrand pakker jeg spinnakeren, og så fort den er nede blir det heeelt vindstile. No more wind. Merkelige greier, men veldig heldig :-)

Må bli bedre på å huske på å ta med kamera...

Ingen kommentarer: