søndag, november 30, 2008

Nå er'n på land

Kosmix ble satt på land for ca 2 uker siden.

Vi bestilte kranbil via Olav Askjer, -og det kommer vi til å gjøre igjen neste gang også. På under en og halv time var masta tatt ned, båten løftet på bil, fraktet til plassen sin og satt i krybbe. Husker ikke navnet på han som kjørte kranbilen, men han var flink. Hele prosessen gikk som på skinner.

Båten så forresten ut som et korallrev under, og hadde vi ikke tatt den opp nå så hadde den vel blitt avmerket på kartet som fredet område. Bunnen av båten, fra en halv meter under vannlinja og ned, var dekket med ca 5 cm lag med skjell og ruer. Det var heldigvis lett å få bort. Vi brukte isskrape, og det tok ca en time så var vi ferdig. Den er ennå ikke vasket under, men jeg vil tro det som er igjen nå lett lar seg slipe bort til våren.

Vi skulle egentelig hatt av roret, men det ser ut til å bli vanskelig uten å løfte båten opp igjen. Det er lekkasje i det så vi må passe på at vannet som er inni ikke fryser og sprenger det i stykker. Må vel finne på noe å isolere det med, men skulle helst støpt et nytt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Roret får du ut ved å grave ett hull i bakken og slippe det ned. Vannet i roret kan du få ut ved å borre ett hull under roret.

Unknown sa...

Hei! Ja, jeg får kontakte kommunen til våren og be om lov. Nå når roret står ute i vinter må det nok byttes uansett pga. frostsprengning...

Anonym sa...

Hej! Grym båt, jag har själv en X79 ligger på västkusten. Tror att jag såg er båt på västkusten i sommras, kan det stämma? typ V39. Är på jakt efter en genua, vet du någon som säljer?

hälsningar

Axel

axel_herz@hotmail.com