tirsdag, august 26, 2008

Nytt storseil 26 august

Hvem: Yeni og Meg
Distanse:
Snittfart:
Tid: ca 1 time
Maksfart:
Vind: SV 2-3 m/s
Bølgehøyde: ca 1-3 fot


Vi fikk en liten prøvetur med det nye storseilet. Det var svark vind, men det hadde nylig vært frisk bris i fjorden så det var litt bølger. Det var egentelig meningen å seile regatta i dag. Enten sammen med Erik og Tore eller med egen båt, men sånn gikk det ikke. Seilet var på omtrent da regattaen var over, og vi heiste seil når de første regatabåtene tok sine ned.

Det nye seilet er løsfotet med korte spiler, og formen på seilet er noe helt annet enn det jeg har sett tidligere. Det var mye lettere å trimme det nye seilet til å stå riktig enn det var med det gamle. Bare enkle justeringer skulle til for at lusene pekte rett akterut.

Vi fikk inntrykk av at båten ble sterkere når vi seilte mot bølgene og den akselererte fortere. Trolig krenger den mindre også, men det var for lite vind til å oppleve det.

Når båten var trimmet for slør i ca 2m/s gjorde den ca 3,5-4 knop, men når vi stramme skjøtene litt og litt på samme kurs til ca 40 grader kryssvinkel giret båten opp og holdt i overkant av 5 knop. Da var den veldig følsom og krevde full konsentrasnon for å holde den der. ...Noe jeg må trene mer på, men det er hvertfall viktig at alle sitter stille i båten.

Ingen kommentarer: